توریستی و گردشگری

به کسی که گردشگری می‌کند گردشگر یا توریست (tourist) گفته می‌شود. واژه گردشگر از زمانی پدید آمد که افراد طبقه متوسط اقدام به مسافرت کردن نمودند. از زمانی که مردم توانایی مالی بیشتری پیدا کردند و عمرشان طولانی‌تر شد، این امر ممکن شد. اغلب گردشگرها بیش از هر چیز به آب و هوا، فرهنگ یا طبیعت مقصد خود علاقه‌مند هستند. ثروتمندان همیشه به مناطق دوردست سفر کرده‌اند، البته نه به صورت اتفاقی، بلکه در نهایت به یک منظور خاص. به‌طور مثال برای دیدن ساختمان‌های معروف و آثار هنری، آموختن زبان‌های جدید و چشیدن غذاهای متفاوت. گردشگری سازمان‌یافته امروزه یک صنعت بسیار مهم در تمام جهان است

۷ مطلب در فروردين ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

دانشکده تاریخ و خاطره

دانشکده تاریخ و خاطره

از در‌ اصلیش که وارد می‌شوید، اگر عاشق ایران و بناهای دوست‌داشتنی‌اش باشید، تصویری از حوض و گلدان‌های سفالیش گرفته تا درختان تنومندش برای همیشه در یادتان می‌ماند.

عمارت نگارستان از بناهای قدیمی تهران است که در سال ۱۱۸۷شمسی به دستور فتحعلی‌شاه قاجار به عنوان اقامتگاه تابستانی ساخته شد. این بنا دارای دو عمارت به نام‌های دلگشا و تالار قلمدان دارد. اتاق‌هایی با درهای چوبی و دو تالار بزرگ در طرفین ساختمان مرکزی این باغ وجود دارد. این باغ دارای ۶۴ اتاق، چهار تالار، کتابخانه با چهار سالن و ۶۰۰ متر زیربنا است. تالارها با آینه‌کاری، نقوش طلایی و چلچراغ‌های باارزش مزین شده و تابلوهای آن به‌دست هنرمندانی چون میرزا جانی‌نقاش، میرزا بابا‌نقاش و عبدالله خان نقاش‌باشی کشیده شده ‌است.

این بنا در زمان ساخت خارج از تهران قرار داشت، اما در سال ۱۲۸۴قمری که ناصرالدین‌شاه بر گستره شهر تهران افزود، این بنا در داخل حصار جدید قرار گرفت و پس از بنای کاخ‌های صاحبقرانیه و سلطنت‌آباد، این باغ در اختیار نهادهای حکومتی قرار گرفت.

در سال ۱۳۰۴ قمری این باغ به مدت یک سال به وزارت عدلیه اختصاص داده شد. در زمان مظفرالدین‌شاه، پس از سفر به فرنگ و بازدید از مدرسه فلاحت امپراتوری در مسکو، اولین مدرسه فلاحت ایران با استخدام یک بلژیکی در این باغ دایر شد. کمی بعد در بناهای جنوبی باغ، مدرسه مستظرفه به ریاست کمال‌الملک تأسیس شد.

با گذشت زمان از آنجا که این باغ دیگر جزو بناهای سلطنتی نبود، رو به ویرانی رفت تا اینکه در سال ۱۳۰۷شمسی، وزارت معارف در این محل سه بنای بزرگ ساخت و به دارالمعلمین عالی اختصاص داد. برای این کار از معمار و مهندس مهاجر روس؛ الکسی مارکف کمک گرفته شد. سپس با رعایت اصول معماری ایرانی، نقشه تبدیل عمارت به دارالمعلمین تهیه گردید. باغ نگارستان نیز به‌دست سید علی‌اکبر باغبان طراحی شد. دبیرستان علمیه نیز تا سال ۱۳۱۱ در یکی از این سه بنا دایر بود. با تأسیس دانشسرای عالی در خرداد ۱۳۱۱ تمام بناها به این دانشسرا اختصاص یافت.

در سال ۱۳۱۵، کتابخانه باغ ساخته شد که معاونت آن را پروین اعتصامی به‌عهده داشت. در ۱۳۳۵، مؤسسه لغت‌نامه دهخدا، کلاس‌های زبان‌های خارجی، جغرافیا و کلاس‌های عمومی دانشکده ادبیات دایر شد. در ۱۳۳۷ نیز مؤسسه تحقیقات اجتماعی در این مکان آغاز به‌کار کرد.

از ۱۳۴۱ تا ۱۳۷۰، دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در این محل دایر بود و پس از انتقال آن، زمانی که در ۱۳۷۱ قصد واگذاری و تخریب آن را داشتند، دکتر روح‌الامینی مقاله‌ای با عنوان حسب حال‌ در روزنامه اطلاعات نوشت و به واگذاری و تخریب آن اعتراض کرد. این محل نزدیک به دو سال متروکه بود تا اینکه در آبان ۱۳۷۴ دکتر حسن حبیبی، معاون‌اول رئیس جمهور وقت، از این مکان دیدن و یکی از کارشناسان میراث فرهنگی به نام مهندس دانشور را برای تهیه نقشه و بازسازی باغ معرفی کرد. او نیز با هماهنگی دانشگاه، نقشه اولیه را به‌دست آورد و تغییرات انجام شده را اصلاح کرد.

هم‌اکنون این عمارت پرماجرای زیبا، محلی برای گردشگری و عکاسی خیلی از علاقه‌مندانش شده است. در فضای باز این عمارت یک کافه، چندین حوض با گل‌های نیلوفر آبی و سردیس‌هایی از چهره‌های ادبی وجود دارد. در موزه‌های آن نیز مجموعه مجسمه مینیاتورهای مردم‌شناسی جهانگیر ارجمند که توسط خودشان به باغ نگارستان اهدا شده است، مجموعه‌ای از نقاشی‌های کمال‌الملک و نقاشان بزرگ دیگر، مجموعه‌ای از نوشته‌ها و کتاب‌ها و عکس‌های ایشان، در انتها یک کلاس درس با تخته گچی و نیمکت‌های قدیمی در این عمارت وجود دارد که نوستالژی و یادگارهای زیادی را به‌یاد دوستدارانش می‌آورد.

مطالب دیگر در حوزه گردشگری را در توریسم پرس دنبال کنید.

منبع:دانشکده تاریخ و خاطره


  • farbod fahimi
  • ۰
  • ۰
دریاچه نئور زیبای شگفت‌انگیز

دریاچه نئور زیبای شگفت‌انگیز

این دریاچه بین شهر اردبیل و شهر خلخال در مرز بین استان‌های گیلان و اردبیل قرار گرفته است. نئور در ۴۸ کیلومتری جنوب‌شرقی اردبیل به‌ طرف خلخال در یکی از دره‌های کوهستان باغرو و در ارتفاع ۲۵۰۰ متری از سطح دریا با مساحتی بالغ بر ۲۱۰ هکتار و عمق متوسط ۵ متر است.

نئور دارای نوعی ماهی به نام قزل‌آلای رنگین‌کمان است. جاده کوهستانی برای رسیدن به این دریاچه آسفالت بوده ولی جاده دور دریاچه خاکی است. ماهی‌های دریاچه نئور هر سال پیش از زمستان صید و جمع‌آوری می‌شوند زیرا در اثر یخ‌زدن دریاچه این ماهی‌ها نمی‌توانند در زمستان زنده بمانند و پس از زمستان دوباره ماهی‌های کوچک پرورشی در نئور رها می‌شوند.

با بهره‌گیری از آب این دریاچه، تعدادی استخر پرورش ماهی نیز در پیرامون اردبیل درست شده است. بارندگی مناسب و وجود چشمه‌های فراوان سبب پایداری وضعیت دریاچه شده، ضمن آنکه هوای مطبوع منطقه زمینه بسیار مناسبی برای جذب گردشگر خصوصا در اوقات گرم سال را فراهم کرده است. در اطراف دریاچه چشمه‌های گسلی فراوانی وجود دارد که دبی آب این چشمه‌ها بر حسب مقادیر نزولات برفی سالیانه و پایداری برف‌چال‌ها در ایام گرم و موقعیت آنها متفاوت است. وجود چشمه‌های متعدد حوزه آبریز دریاچه نئور از مهم‌ترین منابع تأمین آب دریاچه به‌شمار می‌رود.

این منطقه دارای پوشش گیاهی متنوعی از گیاهان خشکی‌زی و آبزی از جمله شبدر، بابونه، بومادران، آلاله، نعناع و… است که از گیاهان دارویی هم هستند. دریاچه نئور زیستگاه برخی از گونه‌های پرندگان مهاجر عبوری نیز هست. آب نئور برای استفاده آبیاری زمین‌های کشاورزی مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد و وسعت حوضه آبریز آن ۴۵ کیلومترمربع است.

به دلیل قرار گرفتن دریاچه نئور در داخل منطقه حفاظت شده لیسار، شکار هر‌گونه پرنده آبی در این دریاچه ممنوع است، لذا عوامل خاص طبیعی و انسانی حیات وحش این منطقه را تهدید نمی‌کند. این دریاچه دارای ارزش‌های زیستگاهی، اکوتوریستی، زنبورداری، کشاورزی و دامداری است.

کوهنوردی نئور به سوباتان یکی از معروف‌ترین مسیرهای طبیعت‌گردی شمال کشور برای عاشقان طبیعت ایران زمین است. یک جاده خاکی ناهموار و نیسان‌رو هم وجود دارد که با گرم‌شدن هوا و کم‌شدن بارندگی‌ها، برای رفت و آمد بومیان و گردشگران از نئور به سوباتان و برعکس مورد استفاده قرار می‌گیرد. فصل تابستان به دلیل آب‌وهوای متبوع این منطقه نسبت به سایر نقاط کشور می‌تواند بهترین فصل برای سفر به دریاچه نئور باشد. اگر هم قصد پیمایش این مسیر را ندارید، می‌توانید در کنار دریاچه بمانید. البته در کنار دریاچه، امکانات رفاهی و اقامتی خاصی وجود ندارد و اقامت فقط در چادر امکان‌پذیر است، ولی وسایل رفاهی در حد معمول وجود دارد.

مطالب دیگر در حوزه گردشگری را در توریسم پرس دنبال کنید.

  • farbod fahimi
  • ۰
  • ۰
زیبایی‌های گمشده شهر تهران

زیبایی‌های گمشده شهر تهران

روزگاری تهران بود و انارهایش، باغ‌هایش، هوای دلچسب کوهپایه‌ایش و… یاد بچگی‌ها بخیر. محله دروس خونه‌ها ازشون آب قنات بیرون می‌زد، توی جوی آب کنار خیابان به‌جای کیسه زباله و موش و… آب بود؛ فقط آب، آب زلال و شفاف. تهران به زیبایی و تمیزی معروف بود و به سرسبزی و باغ‌هایفراوان. تهران به آدم‌های با‌مرام و لوطی‌منش شهرت داشت؛ آدمایی که توی اتوبوس‌های شلوغ سوار می‌شدند و تازه جاشونو همیشه به مسن‌تر‌ها و یا زنان باردار می‌دادند. یک شهر هویت خود را با مردم، زیبایی‌های شهری، بناها و… به‌دست می‌آورد. شهر من، تهران روزی قدم زدن در خیابان‌های پاسداران و جردن آرزویم بود اما حالا همه برج‌ها هجوم آورده‌اند و باغ‌ها را یکجا بلعیده‌اند و ماشین‌های زیادی را پس‌انداخته‌اند که الان قاتل هوای پاک هستند.

روزگاری قدم‌زدن در بلوار کشاورز لذت بخش‌ترین پیاده‌روی ممکن بود. بدون سرو صدای ماشین‌ها و پاکیزگی محیط اطراف آن و البته بدون موش‌هایش. تهران روزگاری وقتی به منطقه شرق می‌رفتید پارک جهان‌کودک، تپه‌های لشکرک منطقه تفریحی مردم بود. مردم تابستان‌ها تقریبا هر شب شامشونو بر‌می‌داشتند و به نزدیکترین طبیعت به منزل خود می‌رفتند و ساعت‌ها را در آنجا سپری می‌کردند. بازی مورد‌علاقه شب‌های تاریک در طبیعت که البته با یک لامپ ماشین کمی روشن شده بود، یه‌قل دوقل بود. تفریحات بچه‌ها وقتی تقریبا هر شب سر یک ساعت برق قطع می‌شد، سایه بازی بود که حسابی سرگرم می‌شدند. یک شهر با مردمش زیبا می‌شود. زیبایی‌های گم‌شده یک شهر خاطرات فراموش شده آن، آداب و رسوم نادیده شده آن و هجوم تکنولوژی‌های مدرن نامتناسب با سنت‌ها می‌باشد یا به‌عبارتی سنت‌های از دست رفته می‌باشد. شهر من تهران روزگارانی طبیعت زبانزدی داشت که برای لشکر پادشاهی جلب‌توجه کرد و رفته‌رفته همه‌چیز تغییر کرد. توریست اگر به تهران بیاید به‌دنبال آلودگی ماشین‌های ما، سرو صداهامون، برج‌های بلند، از بین بردن جنگل‌ها و غیره نیست بلکه به‌دنبال دیدن زیبایی‌های شهر ما، آداب و رسوم‌، سنت‌های دیرینه و مراسم‌های ملی ما می‌باشد.

از قدیم مردان این شهر ورزشکار بودند؛ اهل زورخانه و کشتی و حفظ آنها مهم بود. ما خودمان مردمان این شهر می‌توانیم شهرمان را توریستی کنیم و جاذبه‌های آن را حفظ کنیم چرا‌که توریست به دنبال دیدن متفاوت‌ها و خاص‌تر‌هاست، حال می‌خواهد توریست خارجی باشد یا گردشگر داخلی. یادش به‌خیر آن روزگاران که جایشان الان خالی است. بیایید باقی‌مانده‌ها را حفظ کنیم و تبدیل به برج‌های چندین طبقه بی‌روح نکنیم، روح ایرانی در سنت‌های آن است.

مطالب دیگر در حوزه گردشگری را در توریسم پرس دنبال کنید.

منبع:تهران
  • farbod fahimi
  • ۰
  • ۰
بنای ماندگار در قزوین

بنای ماندگار در قزوین

قزوین به‌عنوان یکی از قطب‌های مهم گردشگری محسوب می‌شود و دارای آثار و بناهای تاریخی ماندگاری است که در کنار جاذبه‌های طبیعی و گردشگری این شهر می‌درخشد. قلعه‌ها، بازارها، کاروانسراها، آب‌انبارها، مساجد و آرامگاه‌ها از جمله این آثار هستند که هر بیننده‌ای را در نگاه نخست به خود جلب می‌کند و به‌راحتی نمی‌توان از آنها گذشت.

یکی از آثار کمتر ‌شناخته‌شده قزوین آرامگاه حمدالله مستوفی است. مقبره حمدالله مستوفی، دانشمند بزرگ، جغرافیدان و تاریخ‌نگار مشهور در سمت مشرق قزوین و در محله پنبه‌ریسه این شهر قرار دارد.

در ورودی این محوطه در سمت جنوب‌غربی میدانگاهی قرار دارد و حصاری گرداگرد بنا در سال ۱۳۱۰ هجری شمسی برای جلوگیری از خرابی بنا ساخت شده است. محوطه کنونی آرامگاه بیش از ۳۸۰ متر مربع مساحت دارد که۳۰ متر از آن، زیربنای برج و بقیه حیاط آرامگاه است. این آرامگاه به صورت برجی است که در قرن هشتم هجری قمری ساخته شده و از بناهای باشکوه اواخر دوره مغول به‌شمار می‌رود.

مقابل در این بنا، راه‌پله‌ای وجود دارد که به سردابی منتهی می‌شود و قبر درون سرداب قرار گرفته است. نقشه بنا در خارج در قسمت پائین به صورت مربع و در قسمت بالا به هشت‌ضلعی و سپس به استوانه تبدیل می‌شود و گنبد روی آن قرار دارد. این آرامگاه به «گنبد دراز» نیز معروف است. در بنا در جانب غربی قرار دارد و از چوب ساخته شده و خود بنا بالاتر و جایی که بنا به استوانه تبدیل شده، کتیبه‌ای از کاشی لاجوردی قرار دارد که با خط نستعلیق شرح زندگی حمد‌الله مستوفی به اختصار بیان شده است. حمدالله مستوفی مؤلف ظفر‌نامه، تاریخ گزیده و نزهت‌القلوب، دانشمند معروف سده هشتم هجری قمری است. بالای کتیبه و دورتا دور زیر گنبد مقرنس‌کاری شده و روی آن گنبد فیروزه‌ای مخروطی‌شکلی قرار گرفته که از آجر بوده است و همین امر موجب شده تا این بنا از دیگر آثار تاریخی شهر متمایز شود. داخل بنا نیز آثار تاریخی زیبایی وجود دارد و به شکل اتاق چهار‌گوشی ساخته شده که کف آن با کف حیاط برابر است و سطح آن صاف و با سنگ‌های معمولی سنگفرش شده است. در جانب شرقی این اتاق و بالای آن فضای طاقچه‌مانندی وجود دارد که دری دولنگه در آنجا قرار داشته است. سقف اتاق به شکل گنبد است و در قسمت زیر پایه‌های گنبد، دور‌تا‌دور کتیبه‌ای است که در آن سوره‌ای از قرآن‌کریم به خط نسخ گچبری شده و در سال‌های بعد با مرمت بنا این کتیبه رنگ‌آمیزی نیز شده است.

مطالب دیگر در حوزه گردشگری را در توریسم پرس دنبال کنید.

منبع:قزوین
  • farbod fahimi
  • ۰
  • ۰

بیابان، جاذب یا دافع

بیابان، جاذب یا دافع

بیابان، جاذب یا دافع

بیابان به منطقه‌ای خشک و کم‌باران اطلاق می‌گردد. ویژگی‌های آب و هوایی مناطق بیابانی شامل بارندگی کم و نامنظم بودن مقدار باران است و ممکن است حتی چند سال بارندگی صورت نگیرد.

بارندگی اغلب شدید و به صورت رگبار، وزش باد و افزایش میزان تبخیر و تعرق بیشتر از بارندگی سالانه، باعث حمل ذرات گرد و غبار شده و بر خشکی هوا می‌افزاید. در ایران حدود ۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار وسعت بیابان‌ها می‌باشد و بیابان‌های اصلی کویر لوت و دشت کویر است.

بیابان‌ها یا کویر‌ها جنبه‌های تفریحی فوق‌العاده‌ای دارند و نقاط‌ جذاب طبیعی را برای توریست‌ها ایجاد کرده‌اند؛ از دریاچه‌های نمک تا ریگزار یا رمل‌های مرتفع اما از قدیم گفته‌اند هر‌چیزی به حدش خوب است یعنی کویر یا بیابان در عین زیبایی و خلق ساعاتی خوش، جهت زندگی بسیار سخت و گاهی مشکل هستند چراکه اگر مناطق شهری آرام آرام تبدیل به مناطق بیابانی بشوند و سکنه خود را از دست بدهد اتفاق ناخوشایندی در طبیعت در حال وقوع است که باعث آن خود ما انسان‌ها هستیم. همچنین برداشت بی‌رویه آب‌های زیرزمینی در مناطق روستایی و کشاورزی و خشک‌کردن قنات‌‌ها در مناطق شهری به جهت ساخت و ساز غیرقانونی در مناطق قنات‌دار نیز همگی به افزایش دما، کم‌شدن باران و نهایتا تبدیل شدن به مناطق بیابانی در دراز مدت منجر می‌شود. از طرفی با قطع بی‌مورد درختان و ازبین بردن مناطق سبز باعث افزایش بادها و نهایتا گرم شدن دما شده و نبودن پوشش گیاهای باعث کاهش رطوبت و افزایش گرد و غبار در شهر‌ها علت دیگر این فاجعه می‌باشد.

بیابان‌زایی متاسفانه در زمره صنایع‌دستی بشر امروز قرار گرفته و بسیاری به‌دلیل نداشتن آگاهی از آثار مخرب عملکرد خود در دراز‌مدت به راه و روش خود ادامه می‌دهند، بدون هیچ اندیشه‌ای به آینده کودکان خود و حفظ این محیط زیست با ارزش جهت زندگی آرام.

اما بهتر است علوم بیابان‌زدایی و کارگاه‌های آموزشی آن در مدارس از سنین کودکی آموزش داده شود و یا حتی بهتر است کودکان به‌طور عملی با چگونگی مبارزه با بیابان‌زایی آشنا شوند.

بیابان یا کویر در عین جذابیت خود می‌تواند دافعه قوی‌ای هم داشته باشد. برگزاری تورهای بیابان‌زدایی با حضور اساتید بزرگ این رشته می‌تواند با خود احیای این مناطق را به ارمغان بیاورد. دوستان فعال در زمینه اجرای تورهای کویرنوردی می‌توانند با ایجاد جذابیت در نوع این تورها، هم خدمت ارزنده‌ای به حفظ محیط‌زیست نمایند و هم مسافرین خود را افزایش دهند، شامل موضوعاتی مانند: تور بیابان‌زدایی، تور ویژه مبارزه با بیابان‌زایی، تور قنات و سفر به سرزمین‌های قنات، تور سفر به شهر‌های همسایه با بیابان، کارگاه‌های ۲ روزه خلق ایده جهت زندگی بهتر در شهر‌های بیابانی (سایت در یکی از شهر‌های بیابانی)، تور اشتغال‌زایی در مناطق بیابانی و غیره.

نهایتا بیابان یا کویر در عین جذابیت، دافعه هم دارد پس بنابراین برنامه‌ریزی در این راستا امر بسیار مهمی می‌باشد و می‌توانید از پتانسیل بالای گردشگر در این مسیر استفاده نموده و طرح‌های زیادی را کلید بزنید تا سفر برای همه جذاب باشد.

مطالب دیگر در حوزه گردشگری را در توریسم پرس دنبال کنید.

منبع:بیابان
  • farbod fahimi
  • ۰
  • ۰
حیران از این همه زیبایی

حیران از این همه زیبایی

برای آنهایی که مسیر بین دو شهر آستارا و اردبیل را رفته باشند، گردنه حیران نام آشنایی است. جاده‌ای بی‌نهایت زیبا که از دل جنگل مسافران آستارا را به اردبیل می‌رساند و آنها را به چشم‌اندازی بی‌بدیل مهمان می‌کند. اما کسانی که از این مسیر عبور نکرده باشند هم بعید نیست نام حیران به گوششان خورده باشد. یا به دلیل سختی رانندگی در این مسیر که قدیم‌ها به دلیل عرض کم گردنه بسیار خطرناک یا به دلیل زیبایی بی‌حد و حصر آن. در یکی دو سال اخیر هم مباحثی مثل ساخت و ساز بی‌رویه و زمین‌خواری نام این مسیر زیبا را بیشتر سر زبان‌ها انداخته. اما حیران کجاست؟ حیران، نام روستایی است در شهرستان آستارا واقع در استان گیلان. این روستا به دلیل زیبایی طبیعی آن، به‌عنوان یکی از منطقه‌های نمونه گردشگری در ایران به‌شمار می‌‌رود و با توجه به شرایط آب و هوایی مناسب در سالیان اخیر، مورد توجه گردشگران قرار گرفته و ساخت و ساز بنا‌های تفریحی و گردشگری در آن افزایش یافته ‌است.

از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری این روستا، گردنه حیران است که در مسیر راه ارتباطی آستارا – اردبیل قرار گرفته ‌است. این گردنه که آخرین منطقه حفاظتی استان گیلان است، از یک‌طرف مشرف به کوه‌هایی است که پوشیده از جنگل‌های انبوه ‌است و از سویی مشرف به دره‌ای نه‌چندان عمیق که از میان آن رود ارس عبور می‌‌کند. این رود تعیین کننده مرز ایران و کشور آذربایجان است. این گردنه در بیشتر زمان‌ها در زیر پوششی از مه قرار دارد و از نظر طبیعی دره‌ها و کوهپایه‌های آن، پوشیده از گل‌ها و گیاهان جنگلی و مرتعی هستند.

این منطقه دارای مناظر بکر طبیعی می‌باشد و نصف جنگل‌ها و مراتع آن متعلق به ایران و نیم دیگر در کشور جمهوری آذربایجان قرار دارد. سازمان جنگلداری استان امکانات تفریحی و گردشگری را ایجاد کرده و همچنین تله‌کابین در حال نصب بر روی این منطقه می‌باشد.

تله‌کابین حیران

دهکده توریستی حیران (تله کابین) در سال ۱۳۹۰ و با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی شروع به‌کار کرد. این دهکده توریستی در زمان راه‌اندازی، با اعتباری نزدیک به دو و نیم میلیارد تومان افتتاح شد و کار ویژه‌اش ارائه خدمات تفریحی و گردشگری به مسافران است.

خط تله‌کابیـن، کارتیـنگ، ترامبولین، رستـوران، کافی‌شاپ، چایخانه سنتی و آلاچیـق‌ها و آب‌نما در بالاترین نقطه جهت مشاهده مناظر طبیعی و زیبای گردنه حیران، پارکینگ، فضای سبز و مجموعه تجاری از جمله خدماتیست که در این مرکز ارائه می‌شود.

حیران، بهترین مقصد برای سفر تابستانی

بی‌شک نام این گردنه زیبا و کم‌نظیر خود بیان‌کننده شکوه و عظمتی است که انسان در این منطقه احساس می‌کند. حیران جایی است که انسان از دیدن مناظرش حیران می‌ماند که آیا اینجا قسمتی از دنیا است یا قطعه‌ای از بهشت. همه گردشگران و ایرانگردان باید در سفر‌های تابستانی خود این منطقه را در ذهن داشته باشند که نباید از آن به سادگی گذشت.

آستارا در نزدیکی حیران

برای مسافران حیران، یک امکان هیجان‌انگیز دیگر هم وجود دارد و آن رفتن به شهرستان آستاراست. شهرستانی مرزی که هم جاهای دیدنی فراوانی دارد و هم برای خرید منطقه بسیار مناسبی است. این شهرستان در سواحل‌غربی دریای خزر و در شمالی‌ترین نقطه استان گیلان و آخرین نقطه مرزی ایران و جمهوری آذربایجان و از نظر جغرافیایی در مرکز منطقه تالش قرار دارد. آستارا از شرق به دریای خزر، از شمال به آستارای آذربایجان، از غرب به استان اردبیل و از جنوب به شهرستان تالش در استان گیلان محدود شده‌است.

مطالب دیگر در حوزه گردشگری را در توریسم پرس دنبال کنید.

منبع:اردبیل
  • farbod fahimi
  • ۰
  • ۰
گیلان تاریخ و طبیعت را یک جا دارد

گیلان تاریخ و طبیعت را یک جا دارد

گیلان  با زیبایی‌های منحصر‌به‌فرد و طبیعت سرسبز و دیدنی‌اش، اولین مقصد خیلی از مسافرهایی است که شمال کشور را برای سفر انتخاب می‌کنند. شهری که دیدنی‌های تاریخی‌اش از جاذبه‌های طبیعی آن چیزی کم ندارد.

خانه میرزا کوچک‌خان جنگلی

خانه میرزا کوچک‌خان جنگلی می‌تواند یکی از اولین گزینه‌های گردشگری تاریخی شما در رشت باشد. خانه‌ای که بعد از ۸۵ سال به حال خود رها شد و به صورت مخروبه در‌آمد، عاقبت در سال ۱۳۸۲ دوباره رونق گرفت و با کمک‌های مردمی و با استناد به اسناد و عکس‌های جمع‌آوری شده به همان صورت اول بازسازی شد.

 آرامگاه میرزاکوچک خان

سلیمان‌داراب، مدفن میرزا کوچک‌خان جنگلی هم هست. پس وقتی از خانه او دیدن کردید، سری هم به آرامگاهش در همین محله بزنید. بازسازی آرامگاه این بزرگمرد تاریخ مبارزات گیلان و ایران در سال ۱۳۶۰ ش مطرح شد. طرح مقبره با توجه با اصول معماری سنتی توسط دفتر‌فنی حفاظت آثار باستانی گیلان تهیه و به مرور به‌اجرا در‌آمد.

 خانه ابریشمی رشت

خانه ابریشمی از بناهای زیبای عصر قاجار و در محله صیقلان رشت واقع است. این خانه دارای دو تالار به نام‌های چینی‌خانه و تالار‌آیینه است. هر‌یک از تالار‌ها با تزئینات پُرکار آرایش یافته‌اند.

از آنجا که این بنا در گذشته به حاجی میرزای ابریشمی تعلق داشت، امروزه نیز با نام صاحب اولیه آن شناخته می‌شود.

چشمه آب‌شور لاکان

در میانه‌ جاده‌ رشت‌ – لاکان‌، در شرق‌ روستای‌ آقاداناپیر، جنگل‌ انبوه‌ و زیبایی دامن‌گسترده‌ است‌.. آب‌ چشمه‌ در حوضچه‌ای‌باتلاقی‌ می‌ریزد. دیواره‌های‌ چشمه‌ از رسوب‌های‌ آهکی‌ پوشیده‌ است‌.

آب‌ چشمه‌ به‌ علت‌ برخورداری‌ از نمک‌فراوان‌، شور است‌ و بهمین‌ سبب‌ «آب‌‌شور» نیز نام‌ گرفته‌ است‌. مردم‌ منطقه‌، چشمه‌ را مقدس‌ می‌دانند و درفصل‌ تابستان‌ برای‌ درمان‌ بیماری‌های‌ پوستی‌ با آب‌ چشمه‌ حمام‌ می‌کنند.

پل‌خشتی لوشان

پل‌خشتی لوشان در شهرستان لوشان، جنوبی‌ترین شهر استان گیلان و در مسیر رشت – قزوین در فاصله ۹۳ کیلومتری مرکز استان روی رودخانه شاهرود (یکی از شاخه‌های سفید‌رود) ساخته شده است.

 کاروانسرای لات

کاروانسرای‌ لات‌ که‌ نزد اهالی‌ به‌ کاروانسرای‌ شاه‌‌عباسی‌ نیز شهرت‌ دارد، در فاصله‌ ۳۵ کیلومتری‌ جنوب‌ شهرستان‌ رشت‌ واقع‌ شده‌ است‌. این‌ کاروانسرا فاقد کتیبه‌ است‌ ولی‌ براساس‌متن‌های‌ تاریخی‌، به‌ دستور «منوچهرخان‌ معتمدالدوله‌« در سال‌ ۱۲۴۶ هجری‌ قمری‌ ساخته‌ شده‌ است‌.

بقعه شاه‌میل لرزانافزودن تصویر از طریق آدرس

بقعه شاه‌میل لرزان در دهکده شاه‌میل لرزان خطبه‌سرا واقع و مدفن امام سلطان محمود‌شاه دینوری از اولاد زین‌العابدین‌(ع) است. این بقعه به دلیل لرزش ستون چوبی از جنس صندل که در اتاق حرم قرار دارد و دارای لرزش است، چنین نام گرفته است.

مطالب دیگر در حوزه گردشگری را در توریسم پرس دنبال کنید.

منبع:گیلان
  • farbod fahimi